VÅREN ER HER!

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on Pinterest

 

«Det er nå det begynner, det er nå vi på ordentlig har kommet i gang med gården vår!»

Storebror holder de små persillefrøene i hånden sin. Det er alt som skal til for at de store visjonene manes frem. Han er en bondespire på 10 år. Han er pådriveren for at vi tok avgjørelsen å overta Odde, som en gang var en liten gård. Derfor er det så viktig at barna får starte prosjektet med kjøkkenhagen som kanskje kan gjøre oss selvforsynt med grønnsaker og urter. Dersom vi er skikkelig flinke.

DSC_0686

Det er 2.april, vi sår frø til urter som skal spire inne. Salvie, merian og persille. Storebror og lillesøster har ansvar for å blande såjord og perlitt i en stor boks på kjøkkenbordet, snart er armer og gensere full i jord. Lillesøster fyller spirebrett til randen med jordblandingen, og legger forsiktig frøene ned i jorden. Det er ikke enkelt å plukke de bitte bitte små frøene opp fra håndflaten, flere av dem faller på gulvet og blir borte.

Kanskje blir ikke frøene lagt riktig i jorden, kanskje blir de sådd for tett, kanskje jorden blir for løs eller for kompakt, men det blir som det blir. Morsomt dersom de får prøve selv, kjedelig dersom jeg skal ordne og rette på. Min jobb blir å rydde opp, vaske ungene full i jord, og sette kassene i et lyst vindu. Vi har skrevet i hageloggen, så er det bare å vente.   10 dager fra nå.

DSC_0699

 

 

DSC_0698 DSC_0710

DSC_0722

 

 

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>